неделя, 17 юни 2012 г.

Вие и любимият ви цвят

Всички ние имаме предпочитания към определени цветове, които често за някои хора остават непроменливи през голяма част от живота. Тези цветове са индикатор за нашите качества и способности, както и за предизвикателствата, които срещаме заради слабостите ни. Вгледайте се в цветовете, които най-често носите за да разберете тяхното послание.



Ако носите червено: Вие сте импулсивни, енергични и лесно раздразнителни. Амбициозни сте и обичате нещата да се случват бързо и когато ги искате. Искате да сте най-добрите в това, което правите. Може да сте нечувствителни към чувствата на другите, защото обичате да сте център на внимание. Научете се да слушате другите.Червеното значи жизнена сила и активност за бързо постигане на резултати и успех. Ако имате навик да носите червено, за вас може да е важен секса и еротиката. Енергията на червеното е най-добре да бъде използвана за лидерство, развитие и разширяване. Вие сте смели и екстровертни, но понякога раздразнителни и с труден характер, особено когато не следвате вашия път. Научете се на търпение.



Ако носите оранжево: Вие сте компетентни, активни и нетърпеливи. Също така независими и организирани. Оранжевото е цвят на практичността и креативността. Понякога сте неизтощими на енергия. Имате силна воля и сте активни и състезателни. Може да искате да доминирате над останалите. Ярко оранжевото и кафяво-оранжевото може да ви накара да се чувствате блокирани или разочаровани. Носете повече прасковено, което ще ви свърже с хората по по-грижовен начин.


Ако носите жълто: Вие сте интересна и стимулираща личност. Обичате да сте активно включени в каквото и да се случва. Жизнени и живи, вие се справяте добре с предизвикателствата. Яркото жълто се свързва със спонтанност и комуникативност. Вие сте активни, вдъхновяващи и изследователи. Имате желание и се надявате за по-голямо щастие, което може да доведе до малки конфликти, от които е добре да се освободите. Вълнува ви новото, модерното, развиването и създаването, висшите идеи на ума.


Ако носите зелено: Вие сте предпазливи и не се доверявате лесно на другите. В живота вие сте наблюдател и не желаете да участвате повече отколкото се налага. Тихият живот ви отива най-много. Великодушен сте, хуманист и обичате да помагате. Ако носите синьо-зелено, имате нужда от спокойна среда, освобождаване от стреса и свобода от конфликти и несъгласия. Полагате усилия да контролирате ситуацията и възможните проблеми, като подхождате предпазливо. Чувствителни сте и имате усет за детайлите. Опитайте да носите светло жълто заедно със зеленото, за да ви помогне да споделяте себе си и да се държите по-оптимистично.


Ако носите светло-синьо: Вие сте креативен, чувствителен и възприемчив. Имате развито въображение и практически подход към живота. Подхождате аналитично и най-добрия съвет за вас е да използвате познанието си за разрешаване на проблеми. Обичате да вършите нещата със своето темпо, без да ви пришпорват. Имате нужда от сигурно и спокойно обкръжение.


Ако носите тъмно-синьо/индиго/: Вие сте интелигентни, самоуверени, и с дълбока чувствителност. Чувствате се отговорни за другите и ви е приятно да взимате решения. Имате нужда от тишина и спокойствие около себе си, и да сте заобиколени от любов, нежност и привързаност. Шумните хора ви смущават. Може да страдате от умствен стрес, дължащ се на липса на игра и релаксация. Опитайте да носите синьо-зелено или зелено за да подобрите себеизявата и здравето си.




Ако носите виолетово: Вие имате чувствителна и състрадателна природа и да за не се възползва някой от това и да ви навреди е добре да избирате приятели, които са също толкова чувствителни като вас. За да сте щастливи, работете там където чувствате че сте нужни. Опитайте да носите лилаво или магента, цветове с повече червено в тях. Това ще подобри самоувереността ви и ще защити вашата уязвимост.




Ако носите розово: Вие имате привързваща се, обичлива природа, което ви прави разбиращи и способни на симпатия. Възможно е да ви липсва воля и да показвате слабост, когато не можете да контролирате влеченията на сърцето. Имате нужда от огромна подкрепа от другите и може да се държите детски. Трябва да се научите да приемате и обичате себе си. Ако станате по-самоуверени, ще можете да привлечете и дадете чувствата на топлота и любов, за които жадувате


Ако носите бяло: Бялото съдържа всички други цветове в спектъра и показва че сте позитивна, добре-балансирана и оптимистична личност. Вие сте твърде индивидуален, разчитате само на себе си, дори може да сте самотен. Търсите опростен начин на живот, освободен от външен натиск. Избрали сте прост и чист цвят, но който се стреми към разпознаване. Вероятно преминавате през период на преход, в който новите идеи все още не са придобили форма. Бъдете будни и отворени, при бялото всичко е възможно.



Ако носите сиво: Вие сте силно изразен индивидуалист. Много хора могат да останат с впечатление, че сте самонадеян, тъй като имате отличен самоконтрол и предпочитате да сте невъвлечени. Тези които носят сиво, имат склонност да се изолират, което може да доведе до самота. Може да сте пасивни, защото се чувствате под стрес или претоварени. Имате нужда от почивка, релаксация и свобода от ежедневния стрес. Може би се нуждаете от малка почивка, на синия океан или на зелената провинция. Хората, които носят сиво са често тези, които правят преценки и могат да са добри критици. Тези, при които липсва преценяване и трудно изразяват мненията си, е добре да носят сиво.



Ако носите кафяво: Кафявите дрехи предполагат честен, земен човек, който предпочита структуриран и подрепящ начин на живот. Почитател на най-доброто, което живота може да предложи, вие сте чувствен тип, който оценява добрата храна, напитки и компания. Кафявото е цвета на Майката-Земя. То е защитаващ цвят, но е възможно да криете емоция или тайна, което ви кара да се скриете в черупката си и да се страхувате от външния свят. И по този начин се чувствате защитени, носейки кафяво и мътни цветове. Имате желание за емоционална сигурност и приемане от външния свят. Имате нужда да разберете вашата себестойност и да отблъснете ограничеността си.



Ако носите черно: Вие имате силна воля, упорити сте и дисциплинирани. Може да сте твърде непреклонни и независими. Наблюдавайте дали това не са защитни тактики. Може реално да ви липсва увереност в себе си и способност да се справяте с живота ефективно. Възможно е да ви остава още малко път до зрелостта и да използвате черното за да се скриете, докато откриете своята истинска идентичност. Черното се свързва със себеотрицание- последна капитулация или отстъпване, и тези които избират да носят черно постоянно искат да отхвърлят всичко навън в непреклонен протест. Черното, носено за определени поводи показва че имате контрол върху себе си в посока да комуникирате авторитетен имидж.