сряда, 31 октомври 2012 г.

Да си човек

Да си човек

Да си човек е твърде малко
в този свят, изпълнен с тъга.
Да си човек е твърде жалко,
ако не носиш в сърцето доброта.



Да си човек е твърде малко,
ако не виждаш в деня си светлина.
Ще бъде прекалено жалко
да пренебрегнеш нечия протегната ръка.



Да си човек, но толкова човечен
да бъдеш с всеки ден след ден. . .
Дори брегът на чувствата да е далечен,
ти ще го стигнеш някой ден.

Да си човек, да вярваш в мечтите,
да сътворяваш чудо всеки миг.
Дори и недокоснал днес звездите,
повярвай ми, ти пак ще си велик.



Но не с величие, покрито с мигновена слава,
а с величие, пропито с чиста доброта.
Най-голямата за теб в света награда
ще е да пазиш благородна, искрена душа.

Веселина Минчева

неделя, 28 октомври 2012 г.

Фантазията – любимата лъжкиня

Фантазията – любимата лъжкиня



Еднакво трудно е да си представим раждането, смъртта, безкрайността на вселената и … отсъствието на фантазия. Колкото и фантазия да притежаваме, не можем да си представим живота без фантазия.



Фантазията започва там, където свършва реалността.

Ако наистина съществува паралелен живот, то той е плод тъкмо на нашата фантазия.

Фантазията е топла.

Фантазията е изключително гостоприемна. Винаги разтваря обятия и ни приютява на сигурно място. Дори и когато реално сме застрашени, в нейната прегръдка безопасността трае толкова дълго, колкото можем да си я представим.

Фантазията е свободата на затворника. И свободата изобщо. Тя е най-свещената ни територия, която, ако желаем, можем да поделим с другите.

Фантазията ни позволява абсолютно всичко. Тя аплодира нашите надежди.

С помощта на фантазията много често сме неподозирано другаде. Тъкмо там, в това „другаде”, във “втория си живот” сме различни от себе си, тъкмо там натрупваме нови качества, нови състояния, които после с лекота внасяме в действителността.

Съществуват твърдения, че почти всичко, което се навърта в човешкото въображение, е възможно. Твърдението още не е доказано, но удобно се използва във фантастичната литература, която често съдържа потвърждаваща се в бъдеще прогностика.



Фантазия е началото на всеки ден.

Тя е главната буква на думите.

Тя е основата на реалните ни намерения.



Фантазията е изход.

Фантазията е парадния вход към стаята с горяща камина за премръзналия клошар.

Фантазията е най-невъзможна възможност и най-възможна невъзможност.

Преди да сторим каквото и да е, кратко или дълго го фантазираме.

Фантазията е причудливата комбинация от елементи, които не подлежат на комбиниране.

Фантазията дава много възможности на една възможност.

Фантазията е нашият сън, когато сме будни.

Фантазията умело разчита утайката на дъното на чашката от кафе. Точно тя се взира в линиите на ръката и успешно или неуспешно гадае съдбата ни.

Фантазията е любимият ни лъжец.



Тя не признава време, място и начин. Още не е известен случай фантазията да се е съобразила с някого и нещо.

Когато канят българския класик Емилиян Станев на официално посещение във Франция, а той е вече стар човек и пътуванията естествено не са голямата му страст, неговата реакция е следната: “Няма защо да ходя чак до там, когато мога да си го представя.”`

Фантазията често пъти заменя реалността преди всичко заради завидната си безопасност. Всеки има своята въображаема голяма любов, която не го е разочаровала, само защото не е дръзнал да я осъществи.

Фантазията е нашето вълшебно килимче. Фантазията е лампата на Аладин. Тя е златната рибка. Стига да поискаме и веднага ще ни се построи замък, ще се срещнем с принц или принцеса, или ще ни се сбъдне някое друго дръзко или умерено желание.

Всеки ден се отличава от другия.

Всеки ден се отличава от другия. Звучи банално, ама това е положението.
Характер, работа...
И така, какво ни препоръчва астрологията?



За този толкова нелюбим ПОНЕДЕЛНИК отговаря Луната и нейният променлив характер.
Затова не си струва в този ден да се започва нещо ново.
ЕХ, ДА ГО ЗНАЕШЕ ТОВА ШЕФЪТ. АМА НЕ ЧЕТАТ ХОРОСКОПИ ТИЯ УПРАВЛЯВАЩИ И ТОВА Е.... :)
Хората, родени в понеделник, могат да бъдат склонни към пълнеене, капризни и упорити, те леко се поддават на чуждо влияние, но са и отзивчиви, ласкави и чувствителни. Със секс предпочитат да се занимават у дома си или в добре позната обстановка. В леглото "лунните" хора са ласкави и не твърде активни. ДЕТО СЕ ВИКА...МНОГО ХУБАВО, НЕ Е НА ХУБАВО!


Родените във ВТОРНИК още от древността формирали гръбнака на армията, тъй като за този ден отговаря Марс. Тези хора са избухливи, обичат да командват, имат твърд характер и избират за себе си такава работа, която изисква повече активност и енергия. Те са непридвидими в постъпките си . В интимните си отношения най-често предпочитат бърз, активен, твърд секс и не са особено ласкави. Като цяло, целят личното си удоволствие, а не това на партньора.

Какво предрича вторник в професионално отношение? В този ден е възможно да се появи работа, която изисква от вас максимум физически усилия- неизправни доставчици, капризни клиенти.... СЪВЕТ: АКО ПЪК НЕ Е ТОЛКОВА НАЛОЖАЩО - ЩО НЕ ОСТАВИТЕ ЗА СРЯДА...? :)



СРЯДА е най-веселият ден на седмицата. В живота и любовта родените в сряда са твърде мобилни и комуникабелни/ЩО ЗА ОПРЕДЕЛЕНИЕ Е ТОВА [wacko]/: имат куп познати, планове, идеи. Дори в леглото те са склонни към експерименти и не могат да се ограничат само с един партньор, та нали сексът за тях е забавление - тук те не признават никакви предразсъдъци.
В сряда не планирайте преговори, срещи, пътувания - макар и плодотворен, този ден е твърде пренатоварен. И ЧЕТВЪРТЪК Е ДЕН ВСЕ ПАК.... :)


Хората, отнасящи се много сериозно към семейството, разбира се са онези, които са родени в ЧЕТВЪРТЪК . Хората, родени в ЧЕТВЪРТЪК обичат добрата храна, сексът също им носи удоволствие - правят го баааавно :) и се стараят и тук да не уронят достойнството си. Поданиците на Юпитер обичат да пътешестват и да правят любов на открито сред природата или на необичайни места.АБЕ И ОЩЕ ИМА...АМА ЩЕ Е СЕБЕИЗТЪКВАНЕ :):)
Ако отдавна отлагате разговор с началника си, например по повод увеличение на заплатата, направете го в четвъртък . ПОМАГАААА...ИЗПИТАНО Е! :)

ПЕТЪК е денят на Венера - покровителка на любовта и изкуството. Преди уикенда ви се иска да пофлиртувате, да се възхитите от нещо или някой и в края на краищата да се занимавате с любов! Тази склонност е присъща за хората, родени в ПЕТЪК, през целия им живот: те са обаятелни, вежливи, ласкави, обичат сладките неща, копринени чаршафи, мека светлина, масаж, дългите любовни игри... :) :)
Ако пред вас има проблеми, които се надявате да уредите с помощта на обаянието си, то няма по-добър ден от петък. Този ден е и най-добър за запознанства и срещи, дори със собствения съпруг. ДОРИ С НЕГО!?!? :)АМА И ДЕН.... :)


Сатурн е много сериозна планета, тя отговаря за СЪБОТА. В този ден се раждат философи, учени, учители - хора, отнасящи се сериозно към всичко, което става в тях и около тях. За хората на Сатурн, брачните вериги са свещени, те почти никога не се влюбват от пръв поглед. Със секс родените в събота започват да се занимават по-късно от другите. В живота им той не играе решаваща роля.
Събота е почивен ден, но по-добре не организирайте големи празнувания. В краен случай, съберете се с приятели-съмишленици и поговорете за нещо сериозно, по-добре без силни питиета.

НЕДЕЛЯ- истинският почивен ден и хората, родени в този ден са обречени да "носят" със себе си Слънцето през целия си живот. Дори ако е "облачно и дъждовно", те все едно са най-щастливите от всички останали, родени в другите дни на седмицата. В любовта при тях всичко избухва и сияе като фойерверк, а и в другите свои дейности те са непредсказуеми.
Постарайте се правилно да използвате бликналото в този ден вдъхновение. Неделя е денят на големите планове и оригинални решения на наболели проблеми. :)

събота, 27 октомври 2012 г.

Опреснителен курс

Опреснителен курс

kurs.jpgЕдин ден един Ангел се обърнал с молба към Бог:
- Отче, имам проблем.
- Какво те вълнува, Ангел мой? – приветливо се усмихнал Господ.
- Разбираш ли, Създателю, вече ми е трудно да изпълнявам задълженията си на Ангел, защото започнах някак си по-трудно да разбирам хората...  От време на време ми се струва, че още малко и ще започнат да ме дразнят! А нали трябва да проявявам ангелско търпение!
- А какво именно те дразни у хората?
- Те през цялото време са недоволни от това, което са, но често не знаят какво точно искат. Те постоянно се оплакват от нещо. Воюват помежду си и унищожават природата. Ненавиждат тези, които са различни. Зависят от чуждото мнение и често не вярват на мъдреците, а на дърдорковци и демагози. Покайват се в църквата само за да могат отново да грешат. Това ме потиска!
- Да, сине мой, положението е сериозно, - погладил Бог замислено брадата си. – Ти си прав, че нещо трябва да се направи. И то веднага! В теб се е появила оценъчност – а това е признак, че преставаш да бъдеш Ангел... Навярно си се заразил от хората!
- И аз това казвам – подтиснато отговорил Ангела. – Струва ми се, че не ми достига нещо в професионално отношение. Чувал съм, че някои Ангели ходят на курс за повишаване на квалификацията. Мога ли да помоля за такова обучение?
- Можеш, сине мой. Има наистина такива курсове и те са много ефективни. Тези, които се учат добре, като правило, достигат до отлични резултати.
- А по какви предмети се обучават там?
- Различни. По най-различни предмети! Бих казал, многостранно образование! Буквално университет за Ангели. Непременно ще намериш там приятели и единомишленици и няма да скучаеш.
- А каква е формата на обучение? Лекции? Семинари?
- В по-голямата си част е интерактивно. Всичко минава през личния опит, чувства и усещания. Е, ще има и малко теория, макар и от различни гледни точки. И то заради пустия плурализъм и свобода на избор.
- Да, точно това е, което ми трябва. Много искам да отида на такива курсове. Какво е нужно за това?
- Какво е нужно? Само да се запознаеш с условията на прием, сине... Първо, ще получиш тяло, то ти се дава веднъж и завинаги и не може да го сменяш. Може да ти харесва или не, но то ще бъде единственото, с което ще разполагаш до края на обучението. Всичко останало ще получаваш за временно ползване, за един или друг срок. Това ясно ли е?
- Ясно. Няма да има нищо мое, освен тялото. Трябва да го пазя, защото по време на обучението, то ще е едно.
- По-нататък. Ще трябва да се учиш ден и нощ, толкова време, колкото е необходимо за завършване на процеса. Всеки човек и всяко събитие ще станат твои Учители, затова няма смисъл да им се обиждаш.
- А ако те грешат?
- Не съществуват грешки, само Уроци. И Учители. Ти също ще бъдеш Учител за някого. Имай предвид това.
- Аз? Учител??? Но аз не умея! Ами ако не се получи?
- Е, и това може да се случи... Неуспеха е неделима част от успеха. Всеки пропуск може да се проанализира и да се превърне в нов успех.
- А мога ли да се откажа от Урока, ако не се получава?
- Урокът ще бъде повтарян в най-разнообразни форми, докато не го усвоиш напълно. Ако не усвоиш леките уроци, те ще станат по-трудни. Когато ги усвоиш, взимаш изпита и преминаваш към следващия Урок. Извинявай, но такава е програмата.
- А как ще разбера, че Урокът е усвоен?
- Ще разбереш, че Урокът е усвоен по това, че поведението ти и разбирането ти ще се променят. Мъдростта се достига с практика.
- Да, разбрах. Искам по-скоро да достигна до по-голяма Мъдрост!
- Не се лакоми, Ангеле! Понякога малко е по-добре от едно голямо нищо. Ще получиш всичко, което пожелаеш. Подсъзнателно правилно ще определяш колко енергия да изразходваш и какви хора да привлечеш към себе си. Гледай какво имаш и знай, че именно това си и поискал. Твоето „днес” ще е обусловено от твоето „вчера” и твоето „утре” ще е определено от твоето „днес”.
- Но ако сгреша и ако съм избрал не каквото трябва и това създава проблеми?
- Каквото е вътре, това е и отвън. И обратното. Външните проблеми са точно отражение на твоето вътрешно състояние. Когато промениш това, което е вътре, и отвън нещата постепенно ще се променят. Животът ще ти подскаже.
- А как? Как да чуя подсказването?
- Болка – това е начинът, който Вселената използва, за да привлече вниманието ти. Ако на душата или на тялото ти е болно - това е сигнал, че нещо трябва да промениш!
- Нима другите Ангели, обучаващи се в курса, ще ми причинят болка, Отче?
- Помни, че всички сте Ученици при равни условия. Другите - са само твоето отражение. Ти не можеш да обичаш или ненавиждаш това, което е в другите, ако то не отразява твоите собствени качества. Помни, че там има само Ангели, подобни на теб, други същества там просто няма. Така че всяка болка е просто игра, оценка, реакция на твоя ум.
- Трябва ли да зная още нещо, Господи?
- Да. Искам да разбереш, че там където ще попаднеш, няма по-хубаво място от „тук”. „Там” изобщо не е по-добре от „тук”. Миналото трябва да забравяш, а бъдещето не можеш да предвидиш. За теб наистина важен ще е само мига, наречен „сега”.
- Малко ми е трудно да разбера за какво говориш. Но ще се постарая. Но си мисля, че Учителите ще ми разтълкуват всичко, нали?
- Не прехвърляй отговорността върху Учителите или някого другиго. Учителите ще ти зададат програма, но ще се учиш ти. Колкото искаш да усвоиш, толкова и ще остане с теб.
- Ще се постарая да науча всичко, което е възможно!
- Да, Ангеле мой! Прави най-доброто, на което си способен и няма да сбъркаш.
- Но ти, Господи, нали ще ме ръководиш както и досега? Или ще трябва да се уча по книги и конспекти?
- Няма да те оставя нито за миг, сине! Ще бъда с теб и във теб. Но ще бъдем далеч един от друг и ще ти се наложи да се научиш наново да ме чуваш. Но мога да те утеша – всички отговори се намират в теб. Ти знаеш повече, отколкото е написано в книгите и конспектите. Всичко, което трябва да правиш е да се наблюдаваш, да слушаш себе си и да се доверяваш на себе си.  Така че, ако не си размислил, сега ще те транспортирам до мястото на обучение!
- Добре! Благодаря, Отче! Готов съм. Само да не забравя всички тези наставления!
- Е, тук вече те чака изненада, малкия, - засмял се Създателят. – Знаеш ли, същността на преподготовката на Ангели се състои в това, че те наново, от чисто белия лист влизат в програмата. Ти ще забравиш всичко, което ти наговорих досега. И ще си го спомниш тогава, когато бъдеш готов... Е, тръгваме ли?bebe_angel.jpg
- Тръгваме! – решително тръснал с криле Ангелът и съзрял отворилия се пред него тунел, затворил очи и се спуснал в бездната. В пълната неизвестност. Но той се доверявал на Бога и затова и не се замислил. Впрочем полетът му не е бил много дълъг...
..Раздал се вик, и някъде на Земята се родил още един човек.
Превод от руски Таня Т.

Обонато

Обонато
obonato.jpg

Един антрополог предложил на деца от африканско племе да поиграят на една игра. Той поставил до едно дърво кошница с плодове и се обърнал към децата:
„Този, който първи пробяга от тук до дървото – цялата кошница с плодове ще бъде негова“.

Когато дал знак на децата да започнат да тичат… те се хванали здраво за ръце и побягнали всички заедно. А след това всички заедно седнали и се занаслаждавали на вкусните плодове. Поразен антрополога попитал децата защо не побягнали по отделно, така всичките плодове ще бъдат само за един и той ще може напълно да им се наслади. Децата отговорили: „Обонато“.
Нима може един да бъде щастлив, ако всички наоколо са тъжни?
„Обонато“ на техния език означава: „аз съществувам, защото ние съществуваме“…

Бабино писмо

Бабино писмо
 Едно момче гледало баба си как пише писмо. По едноpencil3.gif време я попитало:
- Какво пишеш? История за нас ли? За мен ли пишеш?
Бабата спряла да пише и му отговорила:
- Да, всъщност пиша за теб, но по-важен от думите е моливът, който използвам. Надявам се един ден да станеш като този молив, когато пораснеш.
Заинтригувано, момчето погледнало молива. Той не изглеждал нещо особено.
- Но той е съвсем обикновен! – разочаровано възкликнало то.
- Зависи как гледаш на нещата – отвърнала бабата. – Той има пет важни качества, които, ако успееш да отгледаш в себе си, ще се превърнеш в човек, който е в мир със света.
Първо, ти си способен на велики неща, но не бива никога да забравяш, че има една ръка, която направлява твоите стъпки. Ние я наричаме Бог и той винаги ни води според волята си.
Второ, от време на време трябва да спра да пиша и да подостря молива. Това може и да го заболи, но след това става много по-остър. Така и ти трябва да се научиш да понасяш определена болка и тъга, защото те ще те направят по-добър човек.
Трето, моливът винаги ни позволява да използваме гума, за да изтрием грешките си. Това означава, че да поправиш нещо, което си сбъркал, не е непременно лошо. То ни помага да продължим по пътя към справедливостта.
Четвърто, това, което има най-голямо значение, не е дървената обвивка на молива, а графита, който лежи в сърцевината му. Затова винаги търси в себе си и в хората онова, което се намира вътре в тях.
И петото качество на молива е, че той винаги оставя следа. По същия начин, трябва да запомниш, че всичко, което правиш в живота си, оставя следа и никога не бива да го забравяш при всяка стъпка, която правиш.

петък, 26 октомври 2012 г.

Рецепта за щастие

Рецепта за щастие


Чувствате се изнервени и напрегнати. Умората ви идва в повече и се нуждаете от малко почивка, но точно в този момент нямате възможност да отсъствате от работа. Има решение за този проблем.
Сетивата трябва да се глезят от време на време и ароматерапията е чудесен инструмент за постигане на вътрешен баланс.

Миризмата на различни растения, подправки, парфюми и други приятни аромати могат да ви направят щастливи.

Хората използват ароматерапията още преди да са разбрали за какво става въпрос.

Клеопатра се е къпала във вода с розови листенца, за да се чувства по-добре. В храмовете винаги се е използвал тамян, за да създаде определено чувство на вярващите, а бабешките лекове комбинирали вдишването на пари от борови шишарки, евкалипт или мента с мистични ритуали.

Първите изследвания относно терапевтичното действие на ароматните масла за тяло датират още от 1894 г. Тогава учените установили, че определени масла действат ефективно върху невротичните състояния и безсънието.

Ако сте имали напрегнат ден – отидете при ароматерапевт, който ще ви помогне да се отпуснете. Ако нямате възможност, поне си запалете ароматна свещ, която ще ви успокои.


релакс, стрес, умора

ОТ НЕТА

четвъртък, 25 октомври 2012 г.

МИСЛИ

Прочети всичко до последното изречение И не пропускай редове.

Научих..., че животът е като тоалетна хартия. Колкото по свършва, толкова по-бързо се върти рулото. Научих..., че трябва да сме благодарни, Че Господ не ни дава всичко, което поискаме.
Научих..., че парите не ти купуват класа.
Научих..., че онези малки неща, които се случват всеки ден, правят живота толкова вълнуващ. Научих..., че под всяка твърда черупка, се крие някой, който иска да бъде ценен и обичан.
Научих..., че Господ не е сътворил света за един ден, тогава какво ме кара да мисля, че аз мога. Научих..., че ако не обръщаш внимание на фактите, това не ги променя.
Научих..., че ако възнамеряваш да си оправиш сметките с някого, само ще му позволиш да продължи да те наранява.
Научих..., че любовта, а не времето, лекува всички рани.
Научих..., че най-лесният начин да израсна като човек е да се обградя с хора, които са по-умни от мен.
Научих..., че всеки, когото срещаш, заслужава да бъде поздравяван с усмивка. Научих..., че никой не е идеален, докато не се влюбиш в него.
Научих..., че животът е корав, но аз съм по-корав.
Научих..., че възможностите никога не се пропиляват. Някой ще се възползва от тези, които ти си пропуснал.
Научих..., че ако таиш горчивина, Щастието ще отиде другаде.
Научих..., че бих дал всичко да можех да кажа на онези, които обичам, че ги обичам още.

Помни: Добрият приятел ще те измъкне от затвора... А истинският приятел ще стои до теб и ще ти повтаря: НИЕ я оплескахме...


Избирам да съм щастлива

Избирам да съм щастлива



Тя е 92 години, дребничка, перфектно облечена като за възрастта си с благ поглед, макар, че очите и не виждат. Тя търпеливо чака във фоайето на старчески дом. От днес това ще бъде нейният дом.
Когато най-накрая тя пристъпва в новата си стая, възкликва:
“Прекрасна е тази стая, обожавам я. Щастлива съм, че ще живея тук”.
Служителят знаейки, че тя е сляпа, не деликатно, спонтанно възразява:
-Но как я харесвате, като не можете да я видите?
Това, което му отговаря възрастната дама, го поразява.
-Щастието няма нищо общо с вида на стаята. Щастието е въпрос на решение. Дали ще ми харесва моята стая или не, зависи не от подредбата на мебелите, а от мен. От подредбата, организирането на моите мисли в тази стая. Това е решение, което всяка сутрин аз вземам: Дали да прекарам деня в леглото пъшкайки над болежките си и недоволствайки от живота, или да живея, да правя каквото мога, да съм благодарна, че съм жива. Всеки ден е подарък и на всеки подарен ми ден, аз ще му се радвам. Моята старост е като добре направена инвестиция, като пълна банкова сметка, пълна с безброй, добре изживени щастливи дни.
Затова, аз харесвам новата си стая. В нея аз ще бъда щастлива.

сряда, 24 октомври 2012 г.

¨Хората са създадени, за да
бъдат обичани, а вещите са създадени, за да бъдат използвани. Причината, поради
която сега светът е в хаос се дължи на това, че вещите са обичани, а хората
използвани.¨
Jonathan Moldu.

Кръстът

Кръстът




Млад мъж беше в края на силите си и не виждайки изход, падна на коленете си в молитва. “Боже, не мога да продължа – каза той. – Имам да нося прекалено тежък кръст.”

Бог отговори: “Сине мой, ако не можеш да понесеш неговата тежест, просто остави кръста си в тази стая. След това отвори онази врата и си избери който и да е друг кръст.” Мъжът беше изпълнен с облекчение и каза: “Благодаря Ти, Боже.” След това направи така, както му беше казано.

Като влезе в стаята, той видя много кръстове - някои толкова големи, че върховете им не се виждаха. Тогава забеляза малко кръстче, подпряно на отдалечената стена. “Бих искал този, Боже” – прошепна той. И Бог отговори: “Синко, това е кръстът, който ти току-що остави.”

Когато проблемите в живота изглеждат непреодолими, това ни помага да се огледаме наоколо и да видим с какво трябва да се справят другите хора. Тогава ти ще видиш, че си по-щастлив, отколкото си си представял.

Най-хубавото нещо

Най-хубавото нещо



Най-хубавия ден-днешният. Най-голямата спънка-страхът.
Най-лесното нещо-да се заблудиш.
Най-голямата грешка-да паднеш духом. Коренът на всички злини - егоизмът.
Най-хубавото развлечение-работата. Най-лошото поражение-отчаянието.
Най-добрите учители-децата.
Най-голямото щастие-да си полезен на другите.
Най-неприятният недостатък-лошото настроение.
Най-красивия подарък-прошката.
Най-добрата защита-усмивката.
Най-доброто лекарство-оптимизма.
Най-мощната сила на света-вярата.
Най-стимулиращия дар-надеждата.
Единствената реалност-любовта...
Това е живота...

Един отговор на три въпроса

Един млад човек, опитвайки се да намери отговори на своите въпроси, търсел хора, които биха могли да му ги дадат. Срещал се с мнозина, но никой не могъл да му каже. В края на краищата той срещнал един мъдрец и му задал следните въпроси:
1. Има ли Бог? И ако има покажи ми неговите граници.
2. Какво е това съдба?
3. И защо, след като Дяволът е сътворен от огъня, той ще бъде пратен в ада, където всичко е огън и така няма да го боли. Нима Бог не е помислил за това.
Изведнъж мъдрецът му ударил силен шамар. Нищо не разбиращ, младият човек попитал:
- Защо така ми се разсърдихте?
Мъдрецът отвърнал:
- Аз не съм ти се разсърдил, това беше отговора на твоите въпроси.
- Как да го разбирам?
- Какво почувства, след като те ударих?
- Почувствах болка разбира се!
- Значи ти вярваш, че съществува болката?
- Да!
- Покажи ми тогава нейните граници.
- Не мога да го направя.
- Ето това е отговорът на твоя първи въпрос. Кажи ми сега, снощи докато сънуваше, видя ли как ще ти ударя шамар?
- Не.
- А въобще някога помислял ли си си, че днес можеш да получиш от мен шамар?
- Не.
- Ето това е съдбата. А кажи ми сега с какво е покрита ръката ми която ти удари шамар?
- С кожа.
- А твоето лице?
- Ами, и то е покрито с кожа.
- А теб заболя ли те?
- Да, много.
- Това е отговорът на твоя трети въпрос.

Божествеността

В една стара индуска легенда се разказва, че е било време, когато всички хора били Богове. Но те пренебрегвали своята Божественост. И Брахма, Върховния Бог, решил да им отнеме Божествената сила и да я скрие на такова място, на което да не б
ъде открита. Само че намирането на такова място било проблем. Тогава Брахма събрал всички Божества, за да разрешат проблема. Те предложили:
– Да скрием Божествеността под земята!
Но Брахма отговорил:
– Не, не става! Човек ще започне да копае и отново ще я открие.
Божествата предложили друг вариант:
– Тогава да я хвърлим в най-дълбокото място на Океана!
Но Брахма отново отговорил:
– Не! Рано или късно човек ще изследва дълбините на Океана и намирайки я, ще я изнесе на повърхността.
Божествата се видели в безизходица, защото не знаели къде могат да скрият Божествеността. Оказало се, че няма такова място на Земята или в морето, което да е недостъпно за човека. Накрая Брахма решил:
– Ето какво ще направим с Божествеността: Ще я скрием дълбоко вътре в самия човек, защото това е единственото място, където той никога не би търсил.
Оттогава човек обикаля земята, за да я изследва; оттогава търси, лута се неудовлетворен, търсейки навсякъде нещата, които може да намери единствено вътре в себе си!

Няма от какво да се страхуваш

"Един човек, вървейки през нощта, се подхлъзнал от някаква скала. Уплашен, да не би да започне да пада стотици метри надолу, защото знаел, че местността представлявала една дълбока долина, той се хванал за един клон, който се подавал от ска
лата. Всичко, което можел да види през нощта, било една бездънна пропаст. Той викал, собственият му глас се връщал от ехото - нямало кой да го чуе.
Можете да си представите този човек и мъките му през цялата нощ. Смъртта във всеки момент го дебнела, ръцете му изстивали, той насмалко да се изпусне... а когато слънцето изгряло, погледнал надолу и се засмял - нямало никаква пропаст. Само на една педя под него имало скала. Той е могъл да си почива през цялата нощ, да си отспи добре - мястото било достатъчно голямо - но цялата му нощ била кошмар.
Страхът не е по-дълбок от една педя. Сега от теб зависи дали ще искаш да продължиш да се държиш за клона и да превърнеш живота си в кошмар, или би искал да пуснеш клона и да застанеш на собствените си крака. Няма от какво да се страхуваш......"

вторник, 23 октомври 2012 г.

Осем фактора, от които зависи възрастта на жената

Осем фактора, от които зависи възрастта на жената
Кое състарява една жена?


Не е тайна, че всяка жена иска да изглежда хубава и млада, но идва момент когато трябва да се направи нещо от нейна страна за да не изглежда състарена преждевременно. Ето най-важните осем от тях:



1.Побеляване на косата – има млади момичета в разцвета на силите си, при които появата на бели коси започва още на 23-25 години. Причината за това основно е генетична (не можем да избегнем природните закони), но в последните години се наблюдава тенденция преждевременно побеляване заради ежедневният стрес и напрежение. Тогава на помощ идва боята за коса. Съветът ни е да си избирате цвят на боята, който да е близък до вашият естествен цвят. Това е наложително, защото ако има контраст на цветовете, белите коси имат различен отенък и когато косата расте се появяват издайническите бели корени.

2.Тежко наситен парфюм – повечето жени прибягват до класическата парфюмерия и използват парфюми с тежка миризма. Както е известно ароматите влияят на нервната система и чувството на дискомфорт. Съветът ни е да ползвате свежи и леки миризми.krasiva zena

3.Лошо подбрано облекло – има жени, които си мислят, че като обличат тийнейджърски къси поли , цветни потници и евтини пластмасови дрънкулки могат да минат за по-млади. За жалост се получава голям контраст във визията и ефектът е ужасяващ. Ако ползвате по-семпли и невзрачни дрехи също може да ви помислят за по-възрастна.

4. Излишни килограми – този бич на нашето съвремие влияе доста негативно на всяка жена. Когато момичето е доста младо, повечкото килограми я състаряват и тя заприличва на лелка. Интересното е и когато теглото на жената е доста под нормата спрямо нейната височина. Тъй като има недостиг на мазнини под кожата, лицата изглеждат изпити и бръчките са съвсем видими. Особенно това се отнася за дамите над 40 години.



5. Отегчен поглед – умореният поглед се получава когато имате проблеми в работата или в къщи. Монотонното ежедневие ви убива и това влияе на загасващият блясък в очите ви. Излъчването е много важен елемент от това как ще ви погледнат околните. Една разходка в парка и среща с любими хора би възвърнало усмивката на лицето ви. Поне опитайте...

6. Слънчев загар – слънчевите лъчи са полезни за нашето тяло, но не бива да се прекалява. Повърхностният слой на кожата(епидермиса) по-рано остарява и загубва еластичността си. Ултравиолетовите лъчи проникват дълбоко в кожата ни и я състаряват (получават се пингментни петна).

7. Силен грим – сигурно си спомняте думите на вашата майка относно ранното гримиране. Радвайте се на младостта и младата ви кожа. Не бързайте с тежките и неподходящи гримове. Има време за тях, особенно като достигнете средна възраст. Тогава именно и Фон дьо тенът ще успее донякъде да прикрие бръчките ви, а яркото червило да подчертае хубавите ви усни. Прекаленият грим вместо да разсее, подчертава възрастта ви, като ви прави по-стара за годините.

8.Издайническа шия – за жалост малко дами обръщат внимание на нея. Ако жената е много слаба, шията и е изпита, а ако е по-пълна тя увисва и се появява гуша. Съвременната жена обръща голямо внимание на своето лице и забравя за шията. Ако имате вече такъв проблем – малко сте позакъснели. Единственият начин да се замажат нещата е да ползвате шал. От една страна той пази кожата на шията ви от атмосферните влияния (особенно през зимата), а от друга скрива „предателската ” шия.

А деветия фактор ???...Според мен ,как изглежда една жена зависи и какъв мъж има до себе си.Може да я състари и на 40 години. Всъщност - най-важният състаряващ фактор е неподходящият партньор. 

Кое състарява една жена?


Не е тайна, че всяка жена иска да изглежда хубава и млада, но идва момент когато трябва да се направи нещо от нейна страна за да не изглежда състарена преждевременно. Ето най-важните осем от тях:



1.Побеляване на косата – има млади момичета в разцвета на силите си, при които появата на бели коси започва още на 23-25 години. Причината за това основно е генетична (не можем да избегнем природните закони), но в последните години се наблюдава тенденция преждевременно побеляване заради ежедневният стрес и напрежение. Тогава на помощ идва боята за коса. Съветът ни е да си избирате цвят на боята, който да е близък до вашият естествен цвят. Това е наложително, защото ако има контраст на цветовете, белите коси имат различен отенък и когато косата расте се появяват издайническите бели корени.

2.Тежко наситен парфюм – повечето жени прибягват до класическата парфюмерия и използват парфюми с тежка миризма. Както е известно ароматите влияят на нервната система и чувството на дискомфорт. Съветът ни е да ползвате свежи и леки миризми.krasiva zena

3.Лошо подбрано облекло – има жени, които си мислят, че като обличат тийнейджърски къси поли , цветни потници и евтини пластмасови дрънкулки могат да минат за по-млади. За жалост се получава голям контраст във визията и ефектът е ужасяващ. Ако ползвате по-семпли и невзрачни дрехи също може да ви помислят за по-възрастна.

4. Излишни килограми – този бич на нашето съвремие влияе доста негативно на всяка жена. Когато момичето е доста младо, повечкото килограми я състаряват и тя заприличва на лелка. Интересното е и когато теглото на жената е доста под нормата спрямо нейната височина. Тъй като има недостиг на мазнини под кожата, лицата изглеждат изпити и бръчките са съвсем видими. Особенно това се отнася за дамите над 40 години.



5. Отегчен поглед – умореният поглед се получава когато имате проблеми в работата или в къщи. Монотонното ежедневие ви убива и това влияе на загасващият блясък в очите ви. Излъчването е много важен елемент от това как ще ви погледнат околните. Една разходка в парка и среща с любими хора би възвърнало усмивката на лицето ви. Поне опитайте...

6. Слънчев загар – слънчевите лъчи са полезни за нашето тяло, но не бива да се прекалява. Повърхностният слой на кожата(епидермиса) по-рано остарява и загубва еластичността си. Ултравиолетовите лъчи проникват дълбоко в кожата ни и я състаряват (получават се пингментни петна).

7. Силен грим – сигурно си спомняте думите на вашата майка относно ранното гримиране. Радвайте се на младостта и младата ви кожа. Не бързайте с тежките и неподходящи гримове. Има време за тях, особенно като достигнете средна възраст. Тогава именно и Фон дьо тенът ще успее донякъде да прикрие бръчките ви, а яркото червило да подчертае хубавите ви усни. Прекаленият грим вместо да разсее, подчертава възрастта ви, като ви прави по-стара за годините.

8.Издайническа шия – за жалост малко дами обръщат внимание на нея. Ако жената е много слаба, шията и е изпита, а ако е по-пълна тя увисва и се появява гуша. Съвременната жена обръща голямо внимание на своето лице и забравя за шията. Ако имате вече такъв проблем – малко сте позакъснели. Единственият начин да се замажат нещата е да ползвате шал. От една страна той пази кожата на шията ви от атмосферните влияния (особенно през зимата), а от друга скрива „предателската ” шия.

А деветия фактор ???...Според мен ,как изглежда една жена зависи и какъв мъж има до себе си.Може да я състари и на 40 години. Всъщност - най-важният състаряващ фактор е неподходящият партньор.

СТИХОТВОРЕН ХОРОСКОП 2

СТИХОТВОРЕН ХОРОСКОП
2

ВЕЗНИ



Тези винаги се колебаят –
кажат “да” – и почват да се каят.
Тук се раждат много дипломати,
но не липсват калпави, зъбати.
Някои обичат да се кичат,
само нови дрехи да обличат.
Ако могат – триста гардероба
те ще занесат дори и в гроба!
Винаги са живи и кокетни,
по природа - умни и коректни.
Работа домашна не обичат,
но по вечеринки често тичат.
“Златната среда” им е любима –
пролет, лете, есен, в късна зима...
Те са със амбиции големи,
дните им са приказни поеми!
Само ако искат, имат воля...,
но уреждат всичко с едно “моля”.
По рождение са справедливи,
те са честни, мили , услужливи.
Обичливи са и все засмяни.
Общо взето са добри, разбрани.
Да се пазят много от Овните –
само те ще им отровят дните!


СКОРПИОН



Господ сам от него да се пази!
Все ще се опитва да те “сгази”/
Вечно ще спори , ще се бунтува,
срещу всичко той ще негодува.
Тук се раждат много генерали –
някои по-страшни и от хали!
Те са си ревниви и опасни,
изобилни с планове ужасни.
Те понякога изневеряват,
но на други “правото” не дават...
Иначе са умни и добрички,
щедро харчат своите парички.
В нужда ли сте – ще ви подпомагат.
Бедни ли сте - няма да избягат.
За рождени дни ще ви почитат,
даже и за близките ще питат.
Мъж ли е – за правда ще се бори
и каквото може, той ще стори.
Все инати доста прозорливи
са жените, но са променливи...
Ако си коректен с тях – успял си,
иначе – отдавна знай, умрял си!...
Да не се захващат с Телците,
че ще си разсипят младините!

СТРЕЛЕЦ



Цял живот Стрелецът все се цели
в най-различни и опасни цели.
Някои са твърде работливи,
но се срещат хайти, мързеливи.
По характер те са упорити,
лоши са , когато са сърдити.
Те обичат много да пътуват
и със големците много да общуват.
Имат маниер добър, отличен,
дух – свободен, волен, поетичен.
Тук мъжете са добри, учтиви,
а жените – хитри, досетливи.
Те са ловки, бързи и логични,
пресметливи в брака и тактични.
В къщи са отлични домакини,
готвят като истински богини.
Стъпват важно, тежко на земята –
вирнат е носът им в небесата...
Всички са по дух аристократи,
но не липсват дребни тарикати.
Нестабилни връзки не признават!
Верни ли сте – ще ви уважават.
Ех, Близнакът всичко ще им взима,
ту парици, ту каквото има...

КОЗИРОГ



Този знак е силен и стабилен –
вечно от идеи окрилен!
Всички учени са, май, събрани тука,
за да “мъчат” някоя наука...
Те са уникално търпеливи,
точни са, практични, пестеливи.
Само “чистата игра “ признават,
истината много уважават!
Някои от този знак нехаят
и не искат нищичко да знаят,
пият и по баровете скитат,
докато накрая ги изритат...
Ходят със жени , но предпазливо.
Даже “лудо” те да ви обичат
от проклета гордост – ще отричат!
Тук жените имат силна воля –
изпълняват всяка мъжка роля.
Никому длъжници не остават.
От комплекси – шанса пропиляват...
Щастието късно ги спохожда –
чак когато внучето прохожда.
Раците обират им парите –
яки ли сте – все ще издържите!

ВОДОЛЕЙ



Тази зодия е славна и опасна –
всяка друга й е много ясна!
Гледат с присмех на света сеира,
режат с думи, сякаш със секира.
Надалече в бъдещото виждат!
Доста хора много им завиждат!
На приятелите те са верни
и спасяват ги от грижи черни.
Те са сякаш бюро за услуги,
ала не за себе си – за други...
Справят се с най-трудните проблеми,
в помощ са на малки и големи.
Всичко от сърце ви подаряват,
а за тях стотинка не оставят.
Много гении са тук събрани,
но за жалост – трудничко разбрани.
Най-големите реформи правят –
светлина на хората даряват!
В личния живот не са щастливи,
но добри са, честни, работливи.
Свободата е на първо място
и това добре да ви е ясно!
С Лъвовете лесно се спогаждат,
ако номера не им погаждат!

РИБИ



Рибите са мили и добрички,
хрисими и божии душички.
На големи жертви са готови,
но на тях живота всеки трови...
Че мъжете са добри – така е,
но жените – кой да ги изтрае?
Някои са пойни птички,
други все опяват за парички,
вечно от живота се оплакват
и безброй съвети ни натрапват.
Искат всичко те да ръководят
и мъжете ”за носа” да водят.
Някои са честни и морални –
но се срещат долни, зли, нахални.
Двата пола чашката обичат,
във винцето славно се увличат.
Рибите – мъже се водят лесно,
но не ги оставяйте на тясно...
Рибите – жени са най-добрите,
ако им “по гайдата вървите”.
Скромни са, по принцип – справедливи,
те не са надути, горделиви.
Девите – късмет не им донасят,
но имота честичко отнасят

СТИХОТВОРЕН ХОРОСКОП

СТИХОТВОРЕН ХОРОСКОП

ОВЕН



Няма по-безстрашни от Овните!
- казват те и пъчат си гърдите
Че са смели – никой не отрича
- качество, което се обича!
Някои са с усет, много знаят,
Други - с “такт” по “нервите играят”.
Лудо хвърлят се навред с рогата,
даже с риск да си строшат главата.
Те са храбри, славни в борбата
- знаят да си защитят правата.
Артистични са, добре говорят.
Властни са – не искат да се молят.
Не червено честичко пресичат,
правилата никак не обичат.
Искат ли, света ще преобърнат
20-и век във 30-и ще превърнат.
Характерно е, че са ревниви,
горди, но добри, трудолюбиви.
Не умеят никак да изчакват,
но загубят ли – не се оплакват.
Двата пола, знайте са инати
- по това ще бъдат разпознати.
От Везните те да се предпазват,
че ги дебнат, гонят и наказват

ТЕЛЕЦ



Туй животно, знайте, е опасно!
За живота всичко му е ясно.
То е избухливо, твърдоглаво,
иска винаги да има право.
Може да работи със години,
за да има даже за роднини...
Все размества и реформи прави,
та долапи нови да постави.
Със лукавия си нрав привлича
и след големците много тича...
То самичко прави си реклама,
друг го хвали само с цел измама.
Някои са мили и добрички,
пият, пеят, ходят по женички.
Да си хапват хубаво обичат
и компанийките ги привличат.
Не дай Боже да ги затъмните
- ще ви станат доста черни дните:
все ще лъжат, ще ви злепоставят
и добро за вас не ще оставят!
Черна котка им е Водолеят
и пред него няма да успеят!
Скорпионът много ги обича,
но Телецът след Близнака тича!

БЛИЗНАЦИ



Дайте книги за Близнака славен!
Вечно той в науки е “удавен”...
Любопитен – всичко да узнае
- в тази слабост граници не знае!
Той е комбинаторът опасен,
всеки ход пределно му е ясен.
Знайте, той е кавалер отличен,
много умен, ловък и практичен.
С него никой няма да скучае
и неща различни ще узнае.
Всички са големи дипломати,
те блестят в диспути и в ...преврати!
Много “тънко” ще ви изиграят
и което искат, ще узнаят.
Може днес за тях да сте царици,
утре ще сте просто магарици.
Тез мъже са трудно уязвими
и на практика – неуловими.
А жените – все ще обещават,
но едва ли ще го изпълняват.
Те родени са нетърпеливи –
тъй ще бъдат, докато са живи.
От Телеца много да се пазят!
А Стрелците – в мат ще ги поставят!

РАК



Раците се мислят за юнаци,
хитреци са, хич не са глупаци!
Уж стеснителни, добри, тактични,
всъщност – пресметливи са, практични.
Някога със вас ще бъдат “мазни”,
друг път – всичко много ще ги дразни,
днес ще са засмени, приказливи,
утре – мнителни и горделиви...
Имате ли къщи, коли, вили –
най-добре е да сте ги укрили,
че “добрите” Раци най-обичат
чуждите имоти да завличат.
Ако могат, даже и държава
ще заграбят те “за чест и слава”...
Женят се понякога сто пъти,
за да пипнат тлъстички имоти.
В брака – чрез лъжите ще успеят.
Винаги на чужди гръб живеят.
Без скандали трудничко минават –
туй е мярка – нищо да не дават...
Раците не са добри съпрузи –
мъж, жена – рога ще ви нахлузи.
Козирогът лесно с тях се справя
и на място бързо ги поставя.

ЛЪВ



Лъвовете са добре познати
и навред в света докрай признати!
Те са благородни и учтиви,
предани, добри и услужливи.
В службата те винаги успяват,
мъдро, справедливо управляват.
Ала в къщи рядко се прибират
/все компанийки си някъде намират/.
Могат тъй да карат със години,
влюбват се във смъртни и в “богини”.
Щедри са и всичко ще ви дават,
никога не ще ви изоставят,
но жените всичко ще ви вземат
и хомот дори ще ви наденат.
Искат власт, богатство, чест и слава,
ала всеки Лъв не винаги успява
или той, когато вече има –
някой Лъв, по-силен, му го взима.
Лъвовете гледат нависоко,
но затъват някога дълбоко.
И дори “удавен” - не признава –
гордостта си много уважава!
С Водолея да не си играят,
че нещастието ще познаят!


Дева



Девите са умни, разсъдливи,
ту сърдити, ту добри, вежливи.
Във живота хитро се нареждат,
даже и роднините подреждат.
Ще направят всекиму услуга,
но в замяна...ще поискат друга!
Мъж ли е – той все анализира,
“цаката” на всичко ще намира.
Винаги ще прави точни сметки –
за бензин, за дрехи, за подметки.
Пипне ли в ръцете власт голяма –
друг не ще я вземе – начин няма!...
Ако е жена, е услужлива,
принципна и доста паметлива.
Като Пенелопа уж ще чака...
Дева си е, но изневерява
и съпруга ловко изиграва.
Лъже, маже....и целта постига,
но духовното не й достига!
Близък ли си - теб ще те зачитат,
чужд ли си – теб ще те изритат!
Рибите им знаят номерата –
Винаги засичат им белята.