четвъртък, 3 януари 2013 г.

Най-странната тайна

Най-странната тайна



Защо някои хора успяват? Докато други изглежда, че винаги се провалят? Как бихме могли да дефинираме успеха? Дали той е…

… Учителят, който преподава в началното училище, защото това е което той или тя е искал/а винаги да прави?

… или майката, която е мечала да бъде едновременно и добра съпруга и добра майка и се справя чудесно и с двете?

… или Търговският агент, който желае да бъде най-добрият търговски представител във фирмата, да допринася за нейното развитие и да се развива заедно с нея?

… или Строителният предприемач, който иска да стартира собствен бизнес, защото това е неговата мечта?

Успехът може да бъде определен като: постепенното реализиране на достоен идеал!

Има ли ТАЙНА на Успеха и провала?

Отговорът е ДА!

Вие се превръщате, в това за което си мислите!

Ето как работи този принцип:

Представете си фермер, който притежава земя, подходяща за обработка. Тази земя му дава избор. Той може да посади в нея, каквото си пожелае. Сега си представете, че човешкото съзнание е като земята на фермера. То също не се интересува какво ще посадите в него. То ще Ви върне това, което посадите, без да се интересува какво е то – какви мисли! Нека сега си представим, че фермерът държи в ръцете си два вида семена – в едната държи семена от царевица, а в другата на отровен плевел. Той посажда в земята и двата вида семена. След това се грижи за тях, обработва почвата, полива я. И какво ще се случи? Земята ще му върне двете растения, които е посадил, само че вече големи. НО ще са пораснали и двете – и царевицата и отровния плевел!
Човешкото съзнание разбира се работи много по-сложно и все още много неща за него не са разкрити, но можем да кажем, че в общи линии работи на същия принцип: не се интересува какво сте посадили – УСПЕХ или ПРОВАЛ! Конкретна и полезна цел …или объркване, неразбиране, страх, тревоги и така нататък. Каквото посеем, това би трябвало да ни се върща обратно.
Съзнанието на човек е последният и най-богат неизследван континент на земята. То съдържа богатства, отвъд дори най-смелите ни мечти. Ще ни върне всичко… което пожелаем да посадим!

Решете сега какво искате. Посадете целта в съзнанието си. Това е най-важното решение, което ще вземете през целият си живот!

В Библията е записано: „Ще пожънеш това, което си посял!“

Оригиналната концепция за “най-странната тайна” принадлежи на Ърл Найтингейл. Той е смятан за доайена на Личностното развитие. Повече за него и неговото творчество можете да научите на адрес: http://www.nightingale.com/

Оригиналното клипче можете да гледате на този адрес: www.thestrangestsecretmovie.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар