сряда, 12 октомври 2011 г.

За радоста

Искаме да поговорим сега за създаването на екстаз чрез съсредоточаването върху сърцето. Като не става дума за сърдечната чакра, а за физическото сърце, по-точно за сърдечния мускул.
Тази техника съчетава в себе си съсредоточаването на вниманието с чувството на благодарност.
Още с фокусирането на вниманието си върху сърцето, ще можете да усетите потоците фина енергия.
От наша гледна точка фокусът на съсредоточаването на вниманието ви, действа като централна точка на енергийната фуния. Това е особено вярно за пределите на физическото ви тяло и обкръжаващото го поле енергия, което древните са нарекли аура.
Способността ви да създавате фокус на внимание, не е просто функция на мозъка или нервната система. Когато насочвате вниманието си във физическото си тяло или енергийното поле, веднага възниква поток фина енергия, насочена към тази точка или зона и оказваща животворно влияние на клетките в тялото ви и/или на сияещите нишки светлина, съставляващи енергийното ви тяло.
Фокусът на вниманието ви оказва влияние на субатомно ниво – вие наричате това ефект на квантовото поле. Този ефект създава поток енергии, а също променя геометрията и хармонията във вас.
Промяната на квантовото поле с помощта на съсредоточаване на вниманието ви, е важна способност и ние настоятелно ви препоръчваме да се научите да я ползвате. Тя има много приложения и култивацията на екстаза е само една от тях.
С този метод използвате способността на съсредоточаване вниманието си в съчетание с чувството за благодарност или признателност. Това чувство оказва кохерентно въздействие върху енергийното ви поле и на ритмичните магнитни излъчвания на физическото ви сърце. Съчетаното фокусиране и кохерентната емоция може да се използва за постигането на високи състояния екстаз.
Както вече казахме, екстатичните състояния на съзнанието са мощни катализатори на еволюцията. Ние настоятелно препоръчваме да се научите да създавате в себе си състояние на екстаз за деня.
Разбираме, че ежедневието на повечето от вас, изобщо не спомага за култивирането на такива състояния, но ви съветваме да намирате време за практикуване постигането на такива състояния, макар и за няколко минути. Краткото време, проведено в състоянието на екстаз, е много повече, отколкото нищо.
Тази практика ще създаде отношение със Земята, като съзнателно живо същество, и хармоничните вълни, катализиращи еволюцията, които минават през галактиката ви.
В тази техника съсредоточавате вниманието си върху физическото сърце. Фокусирането в тази област трябва да става с генерирането на благодарност. Тя трябва да не е мисъл за благодарност, а емоцията благодарност. В този метод, мисълта не може да активира фините енергии, необходими за създаването на екстаз, само чувствата са способни да активират във вас тези енергийни фунии.
Когато се фокусирате върху физическото сърце и генерирате чувството на благодарност, през тялото ви започва да преминава вълна енергия, която пренася магнитните полета, излизащи от физическото сърце и обкръжаващи цялото тяло. Когато тази вълна енергия, започва да преминава през тялото ви, спонтанно възниква екстаз – екстаз на клетъчно ниво.
Експериментирайте с тази техника. Ще усетите, какво става в тялото ви, когато се съсредоточавате върху сърцето си и генерирате чувството на благодарност. Физически ще усетите, какво става, когато примерно, трилион клетки, съставящи тялото ви, се насищат с кохерентната енергия на благодарността.
Когато придобиете способността да създавате екстаз, по описания горе метод и да го правите във всеки момент, когато пожелаете, започнете да експериментирате с енергийното си поле, наречено от някои енергийно тяло.
При работата по този метод, вниманието ви отново е съсредоточено върху сърцето и вие генерирате чувството на благодарност. Когато усетите възникващия в тялото ви екстаз, преместете фокуса на вниманието върху енергийното поле около тялото. То много прилича на светещо яйце. По-широката част на това яйце се намира към върха – около раменете, а по-тясната – около стъпалата. През центъра на това поле преминава енергийна линия или ос, съвпадаща с централния канал на физическото ви тяло, идващ от главата към дъното на таза. Тази линия е централна ос на магнитното поле, съставящо финото ви енергийно тяло. Това тяло или поле, се разпространява над главата и под краката на разстояние от няколко дюйма до няколко фута и дори ярда (от няколко сантиметра до няколко метра – заб. на руския преводач). При някои високо заредени енергийни състояния, тази ос и самото енергийно тяло, могат да се разпростират и по-далеч.
Премествайки фокуса на вниманието си върху тази централна ос и върху енергийното поле, обкръжаващо тялото ви, вие позволявате усещането за екстаз да се разпространи от физическото тяло към това поле. Това е много позитивно и създава мощни хармонични форми, носещи ви хармония с вълните на ускорената еволюция, преминаващи през галактиката ви.
Не подценявайте силата на тази техника. Макар и много проста, тя е много мощна и ефективна. Тя ви издига на по-високи нива вибрации. А от наша гледна точка това е много важно, за да успеете да преминете през енергийните портали и трансформиращите енергии, които Земята ви преживява сега и ще преживява в бъдеще.
Искаме да ви кажем нещо и за вашата природа и съдбата ви, но по-скоро вие няма да разберете това, ако не сте в състояние на екстаз. Така е, защото точката на отчитане на съзнанието се определя не само от вярата, но и от емоционалните хармонични. И ако не сте в състояние на екстаз, все едно да описвате изгрева на слепия, който не може пряко да възприема това, за което говорите. За такъв човек това ще е описание на измислен свят. Но, ако този човек неочаквано прогледне, то ще може пряко да възприема Слънцето и да се убеди, че описанието ви на света е било точно. И това, което някога е изглеждало, че принадлежи на света на митовете, започва да се възприема като реалност.
Затова ще ви оставим с това, което може да ви се стори митично, а за нас е очевидно. Вие сте творци в процеса за създаването на бъдещето си и бъдещето на следващите поколения. Вие пазите в сърцето си ключовете към Тайнството на всички Тайнства. И пътят към това тайнство минава през способността да влизате в състоянието на екстаз. Бъдете смели и търсете пътя си, пътят на живота нагоре в това възвишено състояние на битието. Но знайте, че екстазът не е крайната точка по пътя, а само неговото начало.
Изпитайте методите, които ви изложихме. Експериментирайте с методите, които сме ви давали по-рано и тези, които ще ви дадем в близко бъдеще. Влизайте в състоянието на екстаз толкова често, колкото можете. Бъдете сигурни, че когато го правите, влизате във връзка със всички възнесени същества и учители, които по-рано са служили и до днес служат на човечеството. Знайте, че когато го правите, сте във връзка със своето АЗ.
С радост и смях – Хаторите

Няма коментари:

Публикуване на коментар