сряда, 24 октомври 2012 г.

Няма от какво да се страхуваш

"Един човек, вървейки през нощта, се подхлъзнал от някаква скала. Уплашен, да не би да започне да пада стотици метри надолу, защото знаел, че местността представлявала една дълбока долина, той се хванал за един клон, който се подавал от ска
лата. Всичко, което можел да види през нощта, било една бездънна пропаст. Той викал, собственият му глас се връщал от ехото - нямало кой да го чуе.
Можете да си представите този човек и мъките му през цялата нощ. Смъртта във всеки момент го дебнела, ръцете му изстивали, той насмалко да се изпусне... а когато слънцето изгряло, погледнал надолу и се засмял - нямало никаква пропаст. Само на една педя под него имало скала. Той е могъл да си почива през цялата нощ, да си отспи добре - мястото било достатъчно голямо - но цялата му нощ била кошмар.
Страхът не е по-дълбок от една педя. Сега от теб зависи дали ще искаш да продължиш да се държиш за клона и да превърнеш живота си в кошмар, или би искал да пуснеш клона и да застанеш на собствените си крака. Няма от какво да се страхуваш......"

Няма коментари:

Публикуване на коментар