понеделник, 8 октомври 2012 г.

Красиви градове по крайбрежията


Красиви градове по крайбрежията

Невероятни гледки към синия хоризонт, кокетни плажни вили на пясъка и стръмни скали, които са покрити със спорадична зеленина. Това са само част от предимствата, които привличат туристи към градчетата по крайбрежията на моретата и океаните по света. Независимо дали тези невероятни гледки се намират в Австралия или Африка, те носят очарование, което е микс от водна феерия и зелени хълмисти области. Вижте няколко от най-прекрасните крайбрежни градчета по света.

Позитано, Неапол, Италия



Позитано изглежда така, сякаш е кацнал на стръмните склонове наоколо. Той е един от многото крайбрежни градове по протежение на бреговете на Амалфи. Тук е идеалното място за среща, ако търсите спокойствие – градчето е снимано в много романтични филми заради своята невероятна атмосфера. Ако се движите по магистралата, която криволичи на зигзаг, ще можете да видите невероятни гледки, които се обръщат ту към морския бряг, ту към града. Позитано е построен в типичната за италианска архитектура визия. Той е сравнително скъпа дестинация, с хотели от висок клас и изискани ресторанти. Разходката по тъмно по централния плаж ще бъде истинско преживяване за вас и любимия ви човек. Можете да достигнете до Позитано с превозно средство от Салерно, Соренто и Неапол.

Залив Аполо, Мелбърн, Австралия



Ако сте се насочили към Мелбърн ще минете по красивия панорамен път с изглед към океана, Great Ocean Road, който ще ви отведе до залива Аполо. Само в тази част на страната можете да видите скалистите области, които са наречени на дванадесетте апостола. Уникалността на този регион се дължи на това, че можете да видите коали в диво състояние. Можете да ги зърнете по евкалиптовите дървета, в близост до река Кенет, която тече по протежение на пътя. Аполо се слави с парковете си и кътчетата за сърфинг.

Камакура, Канагава, Япония



На фона на високотехнологичната визия на Япония се отличава град Камакура. Освен с крайбрежния си чар, той е привлекателен с древната си история, която привлича туристите в областта. Тук е разположен храмът на Великия Буда, както и бронзовата статуя на Амида Буда, която е втората по-големина статуя в Япония. Културната сърцевина на крайбрежния град е храм Цуругуока Хачиманго. Посетете града през април и ще останете заслепени и очаровани от красивите розови цветове на черешите по улица Данказура.

Сиди-Бу-Саид, Тунис, Тунис



Сиди-Бу-Саид привлича туристи от повече от два века, но все още страничните улички остават тихи и загатват за неговия непринуден чар. Синьо-бялото селище е красиво като картинка. В пейзажа се смесват цветовете на Средиземно море, небето и ярко варосаните куполни къщи. Ако се отбиете до градчето може да усетите, че той не е нищо друго, освен преобразен Дисниленд за богати туристи, но все още има кътчета, където можете да усетите атмосферата на приказния крайбрежен град.

Саусалито, Калифорния, САЩ



Крайбрежното градче се простира покрай залива на Сан Фреанциско. Художествените галерии и магазините за сувенири по протежение на Bridgeway, заедно с кафетата, които са изградени по улица Каледония, създават нетипична североамериканска атмосфера. За тези, които обичат да се разхождат на открито градчето предлага отлични зигзагообразни пътеки по протежение по брега за разходки и спорт. Жителите на Сан Франциско, винаги когато искат да се измъкнат от тълпата на мегаполиса, отдъхват в Саусалито. Някои хора твърдят, че Голдън Гейт е построен заради популярността на крайбрежното градче.

Оя, Санторини, Гърция



Оя е най-елегантният и живописен крайбрежен град на гръцкия остров Санторини, с неговите тесни калдъръмени улички, които са успоредни на брега, заедно с старомодните магазини и кафетата, които са разположени на ръба на скалите. За да разгледате острова можете да наемете кола, с която да се изкачите по стръмните склонове, а след това да прекарате мързелив следобед на черните вулканични плажове. Вечерта се разходете по малките улички, за да усетите живота на острова, който е самобитен, но също по гръцки бохемски.

Найзна, Западен Кейп, Южна Африка



Съществуват стотици красиви градове по крайбрежието на Южна Африка. Найзна изпъква сред тях, благодарение на тучните си гори и спокойните лагуни навътре в океана. Тук може да се наблюдава забележително геоложко явление, което представлява извисяващи се сред водата скали, между които вълните минават и образуват малък естуар. В Найзна стридите са сред най-вкусните в света. Любителите на природата ще се влюбят в гората Найзна, която е дом на множество древни растения, както на антилопи и слонове.

Ровини, Истрия, Хърватия



Хърватия има реноме на държава с най-живописните крайбрежни градове в Източна Европа. Бреговете са предимно скалисти, което й придава един непринуден вид. Ровини е рай за художниците и поетите заради зашеметяващия залив, в който е разположено градчето. Страната е с богата и древна история и интересна култура, затова в нея има много паметници с ценна историческа стойност. Най-добрата точка за разглеждане на панорамата на Ровини е църквата "Света Ефемия", която е разположена на върха на хълма.

автор: tao


Няма коментари:

Публикуване на коментар