неделя, 11 декември 2011 г.

Всичко от което се нуждаем е ЛЮБОВ!

Повечето от нас в един или друг момент, са се борили с любовта. Били сме с разбити сърца, или сме били отдадени на нея, или просто не сме я чувствали. Но без значение какво можем да си казваме, без значение колко трудно е било на сърцата ни от време на време, ние не може да избягаме от истината – ние се нуждаем от любов и имаме нужда да я даваме.



Не допускайте обаче, привидната простота на любовта, да ви заблуди за важността и. Тази седмица, ни дава два наистина невероятно красиви уроци.



1. Капацитета да обичаме и качеството на нашата любов е дар от Светлината на Създателя.



2. Колкото повече използваме нашата любов по позитивен начин и я споделяме, повече любов, ни се дава да споделяме. От друга страна, ако ние използваме нашата любов в егоистичен и негативен начин, тогава способността ни да обичаме, ще намалее.



Ако сте разбрали и практикувате тези уроци, вие не само увеличавате количеството и качеството на любовта, която имате в живота си, но също така и количеството любов, която се разкрива в света. Ясно е, че ние би трябвало да търсим и да намираме всяка възможност да споделяме нашата любов.



Друг мощна тайна за любовта е, че всеки от нас оказва влияние върху размера, до който каналите на любовта се отварят и затварят за света! Когато ние не обичаме или ако използваме нашата любов, за да манипулираме или да наказваме, ние намаляваме любовта в света.



Нашите действия имат значение. Всичко е свързано. Важно е да оценим силата си, което за съжаление повечето от нас често подценяват.



Ефектът от действията ни в този материален свят, проникват в духовните светове. Тъй като нашите действия отекват през най-висшите светове, резонансът им расте по-силно и по-силно, и много прилича на този „ефект на пеперудата”. През 1972 г., учените обясняват умопомрачителен феномен, който е, че най-малкият акт на едно място може да има огромен ефект от другата страна на света (например ако една пеперуда размаха крилца в Бразилия, може да предизвика торнадо в Тексас.)



Кабалистите знаят за това явление в продължение на повече от 4000 години. Но те го отнасят и една стъпка по-нататък: На пръв поглед малко духовно действие, просто акт на споделяне, може да повлияе за огромно количество светлина да бъде разкрита в света.



За съжаление, тъй като сетивата ни са ограничени да виждат само в това физическо измерение, ние грубо подценяваме положителния ефект от нашите действия и разбира се, от на пръв поглед дребните действия. Ние трябва постоянно да се напомняме на себе си, че нашата сила е много по-голяма отколкото си позволяваме да вярваме, и че положителният ефект от нашите действия- независимо дали са големи или малки - е много по-голям от колкото можем да си представим.



Едно нещо е сигурно за света днес: Недостатъчно любов се споделя от недостатъчно хора, и ние всички трябва да поемем отговорност и да признаем, че имаме пръст в това.

Всичко най-хубаво,



Йехуда

Няма коментари:

Публикуване на коментар