неделя, 11 декември 2011 г.

Работа върху говора за превръщането му в Слово

Указания на Съществата на Светлината:

Всеки сам носи кармична отговорност при неприлагане в своя живот на полученото знание.

Всеки носи кармична отговорност и при неинформиране на другите, на които предава това знание, относно кармичната отговорност при неприлагането му от тях в живота.

(допълнителна информация, относно кармичната отговорност - виж посланието на Санат Кумара от 22 ноември 2010 г.http://edinenie-vsemirno.net/bg/2010.11.22.htm)



Работа върху говора за превръщането му в Слово



23 октомври 2011 г.



Обучението, израстването и усъвършенстването са постоянни процеси по Пътя на всяка устремена към Бога душа, във всички нива на Небесната Йерархия. И когато се достигне дадено ниво, се отваря достъпът до нова информация и съответно Божествената Истина се разкрива по нов начин според нивото на осъзнатост, съответстващо на достигнатото ново стъпало от безкрайната спирала на еволюцията.



Искам да споделя с вас информация, която считам, че е важна и би могла да е от полза на много светли души, вървящи по Пътя, относно Божественото Слово и нашия човешки говор – това, което изричаме постоянно, разговаряйки било то вътрешно със себе си, било то с другите хора. Винаги съм чувствала важността на словото – това, което изричаме, и как го изричаме, мислите, които го пораждат и чувствата, които го съпровождат.



Преди няколко години ми беше указано от моя духовен Учител, че така често използваната по настоящем в българския език дума „обичам”, не е от Бога. Изричайки я, ние отдаваме част от своята Божествена енергия в илюзията. Тази дума разбива Божествената вибрация и Божествения код на останалите думи. Беше ми казано: „тя е най-силната деструктивна дума, която прави езика ви да не е слово и енергията ви да тече към илюзията, така че е наложително да бъде заменена обратно с думата „любя”, която ви свързва с висшите Небесни октави и с Божествената Любов ”.



Изричайки думата „любя”, придобиваме възможността много по-лесно да засилим и преумножим Божествената Любов и да поддържаме отворена сърдечната си чакра. Докато думата „обичам” означава „о-бич” и този, който я употребява, извежда на фино ниво във себе си на преден план човека-животно, подсилвайки животинското сексуално начало, което на свой ред води до по-лесното погазване на Божествения Нравствен Закон и влагането на енергията на Божествената Майка в илюзията. Това от своя страна води до натрупване на негативна карма и намаляване или дори загуба на творческите способности на индивида. Така много хора, които са рисували, свирили, пели, танцували, писали и рецитирали стихове..., въобще творили са с радост и с лекота като деца, с изкривяванията, допуснати с енергията на Божествената Майка, сами затварят за себе си Божествената възможност, дадена изначално да бъдат творци.



Това изкривяване и въвеждането на думи-паразити в българския език става преди около стотина и повече години. В българските народни песни и във възрожденската ни литература се употребява думата „любя” ( виж приложението в края на статията ).



Аз успях да изкореня почти изцяло думата „обичам” от речника си и да я заменя с думите „любя” и „харесвам”, а и доста от хората, които са близо до мен – също успяха.



Преди няколко месеца в дните на лятното слънцестоене ми бе указана следващата небожествена дума в българския език - „няма”. Беше ми обяснено следното: „Чрез употребата на тази дума се заключва енергията „МА” - енергията на Божествената Майка, на създаването на нов живот и тя не може да идва и пълноценно да тече по правилния начин във вашите тела и така вие я разпилявате в илюзията”. При което аз съвсем естествено попитах кои са другите такива думи в нашия език, на което ми бе отговорено, че когато успеем да спрем употребата на думата „няма”, тогава ще ни бъде указана следващата такава дума. Сами можете да се досетите, че аз и хората около мен се заехме усилено на работа. Това обаче не се оказа толкова лесно да бъде постигнато в чак толкова кратки срокове, колкото на нас ни се искаше. В началото дори изобщо не се усещахме как я използваме. Обаче бяхме нащрек и ако един от нас я кажеше, друг го коригираше усмихнато и с любов. Другата трудност беше във връзка с това, че за тази дума липсва друга, с която веднага да се замени, както беше с „любя” и се налагаше за всеки отделен случай да се използва различен подход. Ще дам примери, понеже на всеки, който също реши да опита, биха могли да са му от полза:



1. когато някой засегне или удари някого, без да иска, например в препълнения автобус и каже „извинете”, доста често отговорът е „няма нищо”. Изразът включва в себе си 2 отрицания наведнъж и едното от тях е думата-разбивач, както аз наричам тези думи. Решението на проблема е позитивният израз „всичко е наред”.



2. когато някой направи услуга другиму, за което му се благодари, обикновено отговорът му отново е „няма нищо”, а би могло да се каже отново „всичко е наред” или „пак заповядай”; „за мен беше удоволствие”; „чувствам се чудесно, че успях да ти помогна”; „радвам се за теб, че сега си по-добре”; „радвам се, че нещата при теб потръгнаха”; „с радост ти помогнах, бъди и ти в радостта!”... и толкова още прекрасни, позитивни, преумножаващи радостта и любовта към ближния изрази биха могли да се кажат! Само е нужно човек да пожелае и да се устреми към създаването на правилни образци и в тази област на живота – думите, които изричаме, да пожелаем да са Слово.



3. думата „няма” може да бъде заменена и с думите „без“, „липсва”...



И така стигаме до месец октомври, когато бе указана свише следващата небожествена дума в българския език – „нека”, при която частицата „не“ отрича и възпира въздействието на Божествената енерегия „КА” – Енергията на Сътворението на Космоса и Вселената.



Побързах да напиша този текст на 23-то число, за да може влиянието на този ден да подпомогне всеки, който пожелае, да спре употребата на тези думи. И който поиска да му се помогне, за да преобразува кармата, която е натрупал следствие на употребата им, поради своето незнание и помоли за прошка към Небесата, да му се даде. Освен това по време на писането на тази статия, Луната е намаляваща, което благоприятства всеки, който пожелае, по-лесно да намали и накрая съвсем да спре и да се освободи напълно от употребата на тези думи, внесени от силите, поддържащи илюзията в нашия език. Публикуването на статията пък е на нарастваща луна, за да може, когато започнат всички да я четат, да нараства устремът и успехът на тези, които решат да приложат на дело в живота си указаните препоръки, и когато поискат помощ, да могат да я получат в максимална степен от Силите на Светлината.



Би било добре да решим и да спрем употребата и на всички думи и изрази, които са с негативна насоченост и да ги заменим с техните позитивни еквиваленти, напр:



- „умопомрачително” – заменяме с думата „възхитително”

Понеже кой би желал умът му да е помрачен и подвластен на илюзията и тъмнината. Обаче произнасяйки тази дума, точно такава програма стартира за себе си даденият човек.



- „страхотно” – заменяме с думата „великолепно”

Кой би желал да даде възможност страховете му да се увеличават и задълбочават. А точно това се получава при постоянното използване на тази дума.



- „няма проблем” – „всичко е точно”, „всичко е наред“

Този израз всъщност създава голям проблем при комбинацията на тези две думи: „няма“ и „проблем”.



- „нямам думи“ – „възхитен/а съм“ при позитивност, и „въздържам се от коментар“, „предпочитам да не коментирам“, когато става въпрос за нещо негативно.

Понеже когато този негативен израз се използва често, човек наистина остава без думи – речникът му опростява и напред във времето настъпва мигът, когато той започва да усеща, че не може да се изразява добре.



- „няма нищо невъзможно“ – „всичко е възможно“



- „нищо не е наред“ – „всичко е наред“ – и това е истина, понеже всичко се случва според Божествения промисъл, колкото и на външното съзнание на човек да му се струва, че не е наред.



- „адски ми харесва” – „толкова много ми харесва”



- „ужасно ми харесва” – „изключително много ми харесва” На кого би му се искало това, което му харесва, в бъдеще да доведе до нещо ужасно за него.



- „дяволски добро” – „Божествено прекрасно” При произнасянето на този негативен израз се предоставя възможност на силите на илюзията да се включат и нещо наистина добро може след това да бъде изкривено и плодът от него да не е Божествен. И така този който използва израза, отново твори за себе си карма.



- „адски много те обичам” – „любовта ми към теб е огромна”; „преизпълнен/а съм с любов към тебе“...



Думи, които започват с отрицателната частица „не“, също би било добре да бъдат заменени с други. Всяка дума, започваща с „не“ и по този начин, водеща до негативност на целия израз и стартираща деструктивна програма за действие, може да се замени с позитивна дума или израз, напр:

Неминуемо – задължително, при всички случаи

Необходимо – потребно, нужно;

Неимоверно – прекомерно;

Неудържимо – мощно;

Непрестанно – постоянно;

Независимо – без значение, въпреки...

Непохватност – липса на сръчност и опит

Например, вместо някой да каже на детето си „Виж се колко си непохватен/непохватна!“, и така да посече уменията и желанието за труд и творчество у детето, би могъл да каже „Виж сега какво се получи! Харесва ли ти? Аз съм сигурен/сигурна, че можеш да станеш много по-сръчен/сръчна. Искаш ли пак да опиташ? Като се постараеш повече, ще видиш колко добре ще стане!“

Всеки би могъл да насърчи в живота и съпруга/съпругата, когато нещо не се е получило много добре. Това само би преумножило успехите им, а също и радостта, щастието и любовта в семейството.



Новополучената информация породи нуждата от нови действия, понеже винаги, когато ни се дава нова информация от висшите октави, и се заделя енергия за това, е наша отговорността да я приложим на практика в своя живот, след като я получим.



Първото, което променихме, са призивите и Слово-формулите, а след това ще се променят ако има нужда и останалите подраздели в раздел „Работа в Духовността”. Например в „Слово-формула в помощ на планетата Земя и Живия Живот на нея“, изразът: „Нека светът да добрува во век и веков”, бе заменен с „Да добрува светът во век и веков”. Думата „нека” е паразитна и изразът изцяло запазва своя смисъл и без нейната употреба. Нещо повече – освободен от разбиващото въздействие на тази дума, изразът придоби още по-голяма сила и мощ!



В скоро време на сайта ще започнем постепенно да качваме за повторен прочит всички послания, получени досега, с някои корекции в тях, отнасящи се до замяната на думите, които разрушават Божестената вибрация там, където ги има в текста. Освен това ми бе указано, че Съществото на Светлината, дало съответното послание, би могло да даде и някои допълнения към него.



За да успеем качествено да се справим със спирането на употребата на „думите-паразити“ , на „думите-разбивачи“ и на негативните думи и изрази в българския език, в сайта, в раздел „Работа в Духовността” вече има нов подраздел – „Работа върху говора за превръщането му в Слово”. В този подраздел ще се добавят думи и изрази, които рушат Божествената вибрация на българския език. Бих се радвала всеки, който пожелае, да се включи, като пише на сайта, когато открие някоя негативна дума или израз-клише, които все още не са качени в този подраздел и едновременно с негативната дума (или израз), да изпрати и поне една или няколко позитивни, с които да бъде заменена. Още отсега Благодаря на всички вас за съдействието и помощта и за устремеността ви !



Накрая бих желала да приложа някои от препоръките, дадени от Йоан Възлюбения в неговото послание „Учение за правилно използване на Словото“ от 4 август 2010 г.http://edinenie-vsemirno.net/bg/2010.08.04.htm...:



„...Възлюбени, състоянието на съзнанието на мнозина от вас е такова, че аз не бих се заел да давам препоръки как да се говори, а бих казал, че единственото спасително за вас сега в тези времена е пребиваването в мълчание и единственото нещо, заради което си заслужава да проговорите, е за да благодарите. Да благодарите на Бога и на всички Сили на Светлината, да благодарите и на всички и на всичко около вас! И след това отново радостно да замълчите, съзнавайки, че това е най-доброто за вас.



А когато все пак се решите да кажете нещо друго, е добре съзнанието ви да е будно и внимателно да подбирате думите, които имате намерение да изречете, а също и начинът, по който ги изричате – благо, тихо и кротко. И преди това да обърнете внимание на състоянието, в което се намирате, когато започвате да говорите. И ако установите, че не сте балансирани и в съзвучие с висшите сфери, се поспрете, за помощ помолете, съзнанието си издигнете и тогава говорете. Говорете, когато мислите и чувствата ви са успокоени и извисени.



Тогава ще забележите, че говорите с малко думи, но казвате много неща. И ще почувствате силата на Словото и неговата творческа мощ. Ще забележите, че каквото и да изречете, то стартира програма за действие и пространството послушно отработва тази програма, която сте задали със своите Слова.



За да сте в състояние да Служите на Бога, е добре да се научите да съхранявате Божествената енергия, която постъпва при вас от нашия свят. И не само да я съхранявате, а и да я преумножавате, постоянно благославяйки, благодарейки и мълчейки. Нужно е да разберете, че във всяка ваша дума безцелно и безсмислено изговорена, вие влагате част от вашата енергия и я отправяте в света на илюзията, подсилвайки го и трупайки карма, която после ви се налага да отработвате. И изобщо не ми се иска да говоря за това какво се получава и какво получавате вие и вашите потомци, когато думите ви са осъдителни и негативни, по какъвто и да било друг начин и по който и да е повод, спрямо когото и каквото и да е.



Нужно е да сме изключително внимателни с думите, които изричаме. Да говорим бавно, призовавайки Висшият ни АЗ да ни ръководи в това, което произнасяме, за да успеем постепенно говора си да изчистим и превърнем в Слово – творящо и в помощ на Общото Благо.



Пожелавам на всички ви да сте с будно съзнание и който поиска, да успее в това начинание.



Светлина и Любов, Радост, Мир и Хармония !



Росица Авела

Няма коментари:

Публикуване на коментар